Bazen farklı tatlar ararız ya hani işte öyle bir akşamda böyle bir yemek çıktı mutfağımdan.Yemek dergilerinde gördüğümüz "provencal usulü biftek" o tarz yemekleri andırdı bana:) tadı da bence harikaydı zaten oldum olası böyle yemekleri zevkli bulurum.. Yanına buharda haşlanmış sebzeninde yakışacağını düşünüyorum o zaman tamamen şık davet yemeği olacaktır..
malzemeler
2 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
300 gr mantar
500 gr biftek
2 ym kaşığı zeytinyağ
4 ym kaşığı soya sosu
kekik
karabiber
tuz
hazırlanışı
Biftekleri dikdörtgen şeklinde (2*4cm gibi) doğrayın. 2 ym kaşığı zeytinyağında soteleyin. Bir tabağa etleri alın. Aynı tavaya yağ kalmadıysa 1-2 ym kaşığı zeytinyağ ekleyin piyazlık doğradığınız soğanları, kıydığınız sarımsakları ekleyip soteleyin. Mantarları kıyın soğanlara ekleyin bir kaç dakika kavurun. Etleri ekleyin karıştırın. Soya sosunu, baharatları katın. Tuzunu kontrol edin soya sosunun tuzu yeterli gelmezse tuz ekleyin. 5 dk. daha pişirin. İçinde suyunu tam çektirmedim kalan suyu nefis sosunu oluşturdu isterseniz tamamen suyunu çekene kadar pişirebilirsiniz.. Braten sos havasında oldu.. Umarım sizlerde beğenirsiniz..
yanınada bildik tanıdık, fırında baharatlı patates dilimleri hazırladım
6 tane patates
yarım çay bardağı sıvıyağ
köri
biberiye
toz kırmızı biber
toz acı kırmızı biber
kekik
karabiber
kişniş
tuz
Eğer patatesler taze ise kabuklarını soymayın. yıkayın kurulayın elma dilimi gibi dilimleyin. Yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırarak fırın kabına yayın. 220C fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder